Auto servis i Održavanje vozila

Zlatibor, Tara, Mokra Gora, Čajetina, Užice, Požega, Divčibare…

Gaga MDR d.o.o. - Tehnički pregled i Šlep služba Zlatibor

Dijagnostika za sva vozila

Danas su vozila opremljena modernim elektronskim sistemima koji zahtevaju od servisera upotrebu raznovrsnih mernih i dijagnostičkih uređaja. Zbog toga je popravka savremenih vozila gotovo nezamisliva bez pomoći kompjuterske dijagnostike kvara.

Danas proizvođači u vozila ugrađuju elektronske sisteme koji prate rad vozila i na vreme signaliziraju neispravnost u radu. Ugrađen računar ima zadatak da isprati rad elektronskih senzora, zabeleži različite neispravnosti i svetlosnom signalizacijom na komandnoj tabli obavesti vozača o mogućem kvaru ili onemogući rad vozila.

Detektovanje kvara nije moguće bez pomoći uređaja za dijagnostiku koji preuzimaju podatke iz kompjutera vozila. Ključ uspeha pronalaženja i otklanjanja kvara na automobilu je upravo u upotrebi kompjuterske dijagnostike, poznavanju rada vozila i pojedinačnih komponenti uz naravno neophodno iskustvo.

Dijagnostika se koristi u slučajevima kada nam kompjuter na vozilu signalizira kvar, problem nekog dela ili celog sistema.

Mali servis

Mali ili redovan servis je provera ispravnosti delova automobila i servisiranje kao i zamena filtera i tečnosti.
Redovnim servisom pružate Vašem vozilu dugotrajnost ,sigurnost i pouzdanost .

Od strane proizvođača vozila u rasporedu servisa naveden je servisni interval. Automobili novije generacije pokazuju krajnji rok
za sledeći mali servis na instrument – tabli.
Mali ili redovan servis je zasigurno jedan od načina da uštedite novac za održavanje vozila.

Kada se radi mali servis
Najčešće je to period od 5.000-15.000 km. Novija vozila prikazuju krajnji rok za sledeći servis na instrument tabli. Naravno ne bi
trebalo zaboraviti da motorno ulje gubi svojstva tokom vremena pa je preporučljivo da se promeni najmanje jednom godišnje.

Takođe , naša je preporuka, da uradite mali servis prilikom kupovine polovnog vozila. To je zaista malo ulaganje u održavanje ,
a može sprečiti ponekad vrlo skupe popravke.

Gaga MDR d.o.o. - Tehnički pregled i Šlep služba Zlatibor

Veliki servis

Kod nas, u Gaga MDR možete da uradite veliki servis Vašeg vozila.
Kako bi Vaše vozilo i posle nekog vremena i dalje bilo sigurno i bezbedno, potrebno je da uradite veliki servis.

Potrošenost zupčastog kaiša, a samim tim i njegova pouzdanost se ne mogu izmeriti sigurnim metodama. Iz tog razloga predviđen je period za zamenu zupčastog kaiša i ostalih delova koji čine sistem zupčenja. Jedino u tom slučaju možete biti sigurni u periodu do sledeće zamene.

Veliki servis se obično ( po preporuci proizvođača )radi svakih 60-80.000 km ili 5-6 godina u slučaju da prelazite manje kilometraže.

Gaga MDR d.o.o. - Tehnički pregled i Šlep služba Zlatibor

Auto servis


Design & Support 09.rs / FIRMA.co.rs

English EN Serbian SR